BILJEŠKA O PISCU

Karlo Stojčević je osnivač i partner prve regionalne Rent-A-Marketing platforme TVOJ DOMAGOJ. Član je Programskog vijeća Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust te autor muzike i tekstova alt-pop grupe The Hendikeps , eksperimentalne grupe Obad te techno/synth projekta MIKROPUSE.

Karlo-Stojčević-e1487368999711

Tijekom 21-godišnje karijere u prodaji, marketingu i tržišnim komunikacijama radio je kao licencirani broker i direktor marketinga u Reliance Capital Inc. (SAD), Account Manager u kreativnim agencijama LOWE Digitel i BBDO Zagreb, regionalni direktor strateškog planiranja u internacionalnoj kreativnoj agenciji Publicis na brandovima Heineken, Nestle, Renault (Hrvatska, Adriatic) te Business Leader u internacionalnim kreativnim agencijama Leo Burnett i Saatchi&Saatchi na brandovima Samsung, Procter&Gamble, T-hrvatski telekom, Bonbon, WWF (Hrvatska, BiH) s kojima je osvajao nagrade Effie, IdejaX te S&S Best in Show CEEMEA. Nakon toga 3,5 godine radio je kao direktor je i član uprave najveće regionalne grupe content agencija Pixsell – Red point – Newsroom (Styria Hrvatska). Zadnje 3 godine u 24sata bio je na pozicijama direktora strateškog planiranja te direktora Content&Experience odjela – vodećega i najnagrađivanijega content studija na svijetu.

Ekspert je u transformaciji brandova i njihovoj održivosti, brand dijagnostici i strateškom planiranju te izradi komunikacijskih platformi i taktika. Inovator je na polju alata u strateškom planiranju tržišnih komunikacija, a njegov je algoritam sustava Promethej od 2021. u brand dijagnostici koristi poznata globalna konzultanska grupacija.  Edukator je realnog sektora te autor brojnih seminara, istraživanja, publikacija i knjige «Preživjeti reklame u Hrvatskoj i regiji» (2017.) čije dijelove imate prilike čitati na ovome blogu.